Natuurlijk Dierenarts Irene

Irene

Mijn naam is Irene van Dijl. Van jongs af aan ben ik tussen de dieren te vinden. Het was voor mij al heel vroeg duidelijk wat ik later wilde worden: dierenarts! Vanuit mijn interesse in dit vak ben ik in 2009 afgestudeerd als dierenarts. Daarnaast heb ik de opleidingen voor acupunctuur, osteopathie en chiropractie voor dieren afgerond.

In Deil en Dordrecht behandel ik gezelschapsdieren, zoals honden, katten, konijnen en zelfs kippen met acupunctuur, osteopathie en chiropractie. Door mijn ervaringen in de reguliere praktijk is ook mijn interesse in de aanvullende diergeneeskunde ontstaan. In de reguliere praktijk merkte ik regelmatig dat ik niet voldoende methodes of middelen had om sommige aandoeningen bij dieren goed te kunnen behandelen. Omdat ik persoonlijk goede ervaringen heb met acupunctuur, osteopathie en chiropractie, ben ik me hierin gaan verdiepen voor dieren.

In mijn ogen is de reguliere diergeneeskunde zeer geschikt om acute ziektes te behandelen en te genezen. Veel chronische aandoeningen en sommige acute aandoeningen zijn echter vaak uitstekend te behandelen of te ondersteunen met behulp van aanvullende geneeswijzen, zoals acupunctuur, osteopathie en chiropractie. Ik vind het belangrijk om reguliere en aanvullende geneeswijzen te combineren om op deze manier de gezondheid van dieren te verbeteren en zo lang mogelijk een goede kwaliteit van leven te behouden. Uiteindelijk is het belangrijkste dat uw dier zich zo snel mogelijk weer goed gaat voelen.

Opleidingen

- Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht (2009)
- Veterinaire Chiropractie voor gezelschapsdieren, Healthcare Academy (2012)
- Veterinaire Acupunctuur voor gezelschapsdieren, International Veterinary Acupuncture Society (2014)
- Veterinaire Chiropractie voor gezelschapsdieren (praktijkdagen), Supple Spine Institute (2016)
- Veterinaire Osteopathie voor gezelschapsdieren, Supple Spine Institute (2018)

Verenigingen

SNVA - Samenwerkende Nederlandse Veterinaire Acupuncturisten
IVAS - International Veterinary Acupuncture Society
NVF - Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie
VCwD - Vereniging Complementair werkende Dierenartsen 'The Natural Way' van de KNMvD


Stacks Image 174

Praktijklocaties


Bulkstraat 70A
4158 EC te Deil

Pijnenburg 110
3328 DE Dordrecht

Contactinformatie


info@natuurlijkdierenartsirene.nl
06 - 5024 7549

ABN AMRO NL53 ABNA 05051958 79
KvK 5944 8598